Azonnal kirúgta a terroristákat támogató játékosát a német focicsapat

fbl Horizontal HEADSHOT
(FILES) Then PSV's Dutch-Moroccan forward Anwar El Ghazi reacts after scoring the 1-1 goal during the UEFA Europa League Group A first leg football match between PSV Eindhoven and FK Bodo/Glimt at Phillips Stadium in Eindhoven. German Bundesliga club Mainz sacked footballer Anwar El Ghazi on November 3, 2023, hours after German prosecutors opened an investigation over his social media posts on the Israel-Hamas war. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A német Bundesligában szereplő 1. FSV Mainz futballcsapata pénteken délután azonnali hatállyal felbontotta a holland Anwar El Gázi szerződését, miután a játékos ismét a terroristákat támogató bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán.

A klub, amelyben korábban játszott Szalai Ádám és Lőw Zsolt is, pénteken egy kétsoros közleményben tudatta, hogy azonnal hatállyal felbontja a 28 éves focista szerződését, indoklásként a közösségi médiás bejegyzését hozva fel.

A holland focista a héten már posztolt egy bejegyzést, amiben a palesztinok mellett és Izrael ellen foglalt állást. Akkor csak kikerült a keretből, majd a vezetőséggel folytatott egyeztetés során ígéretet tett arra, hogy a jövőben nem fog hasonló eset előfordulni, és a bejegyzést is eltávolította.

Pénteken azonban ismét aktív volt az X-en (korábban Twitter), és egy "a folyótól a tengerig, szabad lesz Palesztína" szövegű posztot osztott meg. Erre lépett a mainzi klub.

A palesztinok lakta Gázából indulva a Hamász iszlám terrorszervezet október 7-én támadt rá Izraelre, ahol két nap alatt ezernél is több civilt mészároltak le, valamint közel 250 túszt ejtettek, akiket a mai napig fogva tartanak. Válaszul Izrael átfogó hadműveletet indított Gáza ellen, hogy felszámolja a terrorcsoportot.